Syrië: 'Leger stuurt versterkingen naar Aleppo'

25/07/12 om 07:48 - Bijgewerkt om 07:48

Volgens het Vrij Syrisch Leger is een grote troepenversterking van het Syrische regime naar Aleppo getrokken, waar al 6 dagen gevochten wordt.

Syrië: 'Leger stuurt versterkingen naar Aleppo'

© Reuters

Een omvangrijke troepenversterking van het Syrische regime was dinsdagavond onderweg naar Aleppo, de tweede stad van het land waar het leger en de opstandelingen elkaar al vijf dagen bekampen. Dat verklaart een woordvoerder van het Vrij Syrische Leger.

Een groot aantal troepen wordt momenteel herschikt van Jabal al-Zawiya, in het noordwesten, naar Aleppo, "dat strategisch belangrijker is", zegt kolonel Jabbar al-Oqaidi van het Vrij Syrisch Leger. Volgens hem is het moraal van de regeringstroepen in Aleppo "zeer laag".

Felle gevechten in Aleppo voor zesde opeenvolgende dag

Aleppo, de economische long van Syrië en met 2,5 miljoen inwoners de tweede grootste stad van het land, wordt al voor de zesde opeenvolgende dag geteisterd door zware gevechten tussen het Syrische leger en rebellen, zo meldt nog het Syrische Observatorium van de Mensenrechten.

Volgens een voorlopige balans van de ngo werden al zeven mensen gedood, onder wie zes burgers. Dinsdag zouden 158 doden gevallen zijn
bij de gevechten.

De regeringstroepen zetten helikopters met machinegeweren in. Gevechtsvliegtuigen vlogen over de stad, braken door de geluidsmuur, maar
voerden geen aanvallen uit, zei Rami Abdel Rahmane, voorzitter van de organisatie.

Gedeserteerde generaal Manaf Tlass roept op 'samen aan democratisch Syrië te werken'

In de omgeving van Aleppo wordt ook de stad al-Bab bestookt die het leger op de rebellen tracht te heroveren. Intussen riep de gedeserteerde generaal Manaf Tlass, een van de hoogste officieren die overgelopen is, op de televisie zijn landgenoten op om samen aan een "democratisch en vrij" Syrië te werken. (Belga/SD)
Lees meer over:

Onze partners