Stuk pizza doet seriemoordenaar na 25 jaar das om

08/07/10 om 12:09 - Bijgewerkt om 12:09

De politie van Los Angeles heeft een man opgepakt die verdacht wordt van minstens tien moorden tussen 1985 en 2007. De seriemoordenaar kreeg de bijnaam 'The Grim Sleeper'.

Stuk pizza doet seriemoordenaar na 25 jaar das om

© Foto Los Angeles Times

De 57-jarige Lonnie David Franklin Jr. werd woensdagochtend opgepakt voor zijn huis in South Los Angeles, een van de armere buurten van de stad.

Hij zou 'The Grim Sleeper' zijn. De seriemoordenaar kreeg die bijnaam omdat hij tussen 1988 en 2001 geen moorden pleegde.

Prostituees

De meeste van de slachtoffers van 'The Grim Sleeper' waren zwarte vrouwelijke prostituees. Sommigen werden eerst verkracht en dan met een revolver doodgeschoten.

Hun lichamen werden doorgaans teruggevonden op verlaten plaatsen of in vuilnisbakken in South Los Angeles en de vlakbij gelegen gemeente Inglewood.

Pizza

'The Grim Sleeper' wist 25 jaar uit de handen van de politie te blijven. Volgens de Los Angeles Times zorgde een banaal weggegooid stuk pizza voor de doorbraak in de zaak.

Volgens de krant werden de gevangenissen van Californië op DNA doorzocht. Daarbij werd een veroordeelde gevonden wiens DNA aantoonde dat hij familie van de seriemoordenaar was.

Franklin Jr, de vader van die veroordeelde, kwam in het vizier en een undercoverteam bemachtigde een weggegooid stuk pizza om zijn DNA onder de loep te nemen.

Uiteindelijk kon Franklin Jr. woensdag opgepakt worden na een positieve DNA-match. Buren van de verdachte omschrijven de man als "zeer vriendelijk".

Lees meer over:

Onze partners