Stuk landingsgestel gecrashte Boeing 9/11 gevonden in New York

27/04/13 om 03:40 - Bijgewerkt om 03:40

In New York is waarschijnlijk een deel van het landingsgestel gevonden van een van de vliegtuigen die op 11 september 2001 in de torens van het World Trade Center vlogen.

Stuk landingsgestel gecrashte Boeing 9/11 gevonden in New York

© Reuters

In New York is waarschijnlijk een deel van het landingsgestel gevonden van een van de vliegtuigen die op 11 september 2001 in de torens van het World Trade Center vlogen. 'Een deel van het landingsgestel, dat afkomstig lijkt van een van de lijnvliegtuigen die op 11 september 2001 verloren gingen, is teruggevonden tussen twee gebouwen in Lower Manhattan', zo maakte de New Yorkse politiewoordvoerder Paul Browne bekend.

De politie heeft de gebruikelijke veiligheidszone ingesteld om om foto's te nemen en de toegang te beperken.

Boeinglabel en serienummer
Het stuk werd ontdekt door twee toezichters bij een inspectie van de achterkant van een van de gebouwen op vraag van de eigenaar. Ze belden de politie met de melding dat ze een kapotte machine hadden gevonden.

Het stuk, dat volgens lokale media circa anderhalve meter groot is, heeft een duidelijk zichtbaar Boeinglabel en een serienummer.

De ruimte tussen de twee gebouwen is extreem smal, wat zou verklaren waarom het stuk bijna twaalf jaar onopgemerkt bleef voor de onderzoekers.

Bij de terreuraanslagen van 11 september 2001 kwamen in totaal bijna 3.000 mensen om.

Lees meer over:

Onze partners