Studente komt om bij bomaanslag aan school in Italië

19/05/12 om 11:26 - Bijgewerkt om 11:26

Bom(men) ontploften toen leerlingen lyceum in Brindisi binnengingen.

Studente komt om bij bomaanslag aan school in Italië

© AFP

Een bomaanslag voor een lyceum in de Zuid-Italiaanse stad Brindisi heeft aan een studente het leven gekost. Er vielen ook zes gewonden, van wie er twee erg aan toe zijn.

Het dodelijke slachtoffer is een 16-jarig meisje dat aan haar verwondingen is bezweken, zei Fabiano Amati van de regionale Civiele Bescherming op televisiezender Sky TG24.

Later meldden Italiaanse media dat een twee meisje aan haar verwondingen overleden was, maar het ziekenhuis waar zij geopereerd werd, ontkent dat. Het meisje is er erg aan toe, maar zou stabiel zijn.

Rugzakken

De ontploffing deed zich voor omstreeks 7.45 uur, op het ogenblik dat de leerlingen het lyceum Francesca Laura Morvillo Falcone binnengingen. Het zou gaan om twee springtuigen die in rugzakken zaten en die in een container voor de school verstopt zaten.

Wie achter de aanslag zit en waarom is nog onduidelijk, maar de burgemeester van Brindisi, Mimmo Consales, beschuldigt een lokaal maffianetwerk.

De school is genoemd naar de vrouw van de beroemde antimaffiarechter Giovanni Falcone. Het echtpaar en drie van hun lijfwachten kwamen op 23 mei 1992 om het leven bij een aanslag van de Siciliaanse maffia. (Belga/BBC/KVDA)

Brindisi

Grotere kaart weergeven

Lees meer over:

Onze partners