“Strauss-Kahn mag presidentsambities opbergen” (Le Pen)

© Epa

Het schandaal rond Dominique Strauss-Kahn gooit de Franse presidentverkiezingen overhoop, nog voor ze goed en wel begonnen zijn.

Volgens Marine Le Pen, voorzitster van het extreemrechtse Front National, die zelf een gooi doet naar het presidentschap is Dominique Strauss-Kahn “definitief in diskrediet gebracht als kandidaat” voor het Franse presidentschap na zijn aanklacht in de Verenigde Staten wegens aanranding en poging tot verkrachting.

De socialistische ex-minister doet het erg goed in de peilingen en zou zelfs kans maken op het presidentschap indien de Franse PS hem als kandidaat naar voren schuift.

“De feiten die Dominique Strauss-Kahn ten laste worden gelegd, zijn, als ze waar blijken te zijn, zeer ernstig”, aldus Le Pen die niet uitsluit dat er nog meer naar boven komt over het gedrag van DSK ten opzichte van vrouwen.

Ook Le Pen doet het goed in de peilingen. Ze zou na Strauss-Kahn de meeste kans hebben op het presidentschap in Frankrijk als nu verkiezingen zouden worden gehouden. President Nicolas Sarkozy zou de tweede ronde niet halen bij vervroegde verkiezingen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content