Strauss-Kahn landt in Frankrijk

04/09/11 om 10:45 - Bijgewerkt om 10:45

In Parijs is Dominique Strauss-Kahn, de voormalige topman van het Internationaal Monetair Fonds, gearriveerd. Hij werd vorige week buiten vervolging gesteld voor seksueel misbruik in de Verenigde Staten.

Strauss-Kahn landt in Frankrijk

© reuters

Een vliegtuig van Air France met Dominique Strauss-Kahn aan boord is zondagochtend geland op de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs. De voormalige topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en zijn vrouw stapten meteen in een auto en verlieten de luchthaven, waar op dat moment erg veel agenten en journalisten aanwezig waren.

Strauss-Kahn werd zaterdag al gezien op de New Yorkse luchthaven John F. Kennedy. Eerder hadden Franse media gemeld dat Strauss-Kahn een ticket had gekocht voor een vlucht van Air France naar Parijs.

Strauss-Kahn werd vorige week buiten vervolging gesteld voor seksueel misbruik in de Verenigde Staten. Hij zou een kamermeisje hebben aangerand in een hotel in New York. Voor de zaak uitbrak, was hij nog een van de gedoodverfde kanshebbers voor de Franse presidentsverkiezingen. (Belga/VF)

Lees meer over:

Onze partners