Strauss-Kahn geniet van 'voorlopig' herwonnen vrijheid

02/07/11 om 09:21 - Bijgewerkt om 09:21

Strauss-Kahn viert zijn 'voorlopige vrijgeleide' met een etentje. De gewezen IMF-topman werd op 1 juli vrijgelaten op borgtocht nadat bleek dat de eerdere verklaringen van het kamermeisje nu toch niet zo waterdicht zouden zijn.

Strauss-Kahn geniet van 'voorlopig' herwonnen vrijheid

© Reuters

Dominique Strauss-Kahn is de eerste avond na zijn vrijlating uit gaan eten. Samen met zijn vrouw Anne Sinclair en een bevriend koppel ging de gevallen topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) naar het Italiaanse restaurant Scalinatella. DSK verstopte zich niet voor de talrijk opkomen fotografen en media, al legde hij geen verklaringen af.

Borgtocht

De rechtbank in New York liet Strauss-Kahn vrijdag op borgtocht vrij. De gewezen IMF-topman was op 14 mei gearresteerd nadat een kamermeisje in het hotel waar hij verbleef hem beschuldigd had van

aanranding. DSK bracht eerst vijf nachten in de cel door en kreeg vervolgens huisarrest.

Vrijdag in de vooravond verliet DSK voor het eerst sinds lang zijn woning. In de upper-east side ging hij eten in een restaurant waar popsterren als Madonna regelmatig komen. Na een voorgerechtje met meloen en prosciutto nam DSK de pappardelle met zwarte truffel en een fles Brunello Di Montalcino. Volgens andere aanwezigen in het restaurant maakte DSK een ontspannen indruk en zag de sfeer aan tafel er niet bedrukt uit. (Belga/INM)

Onze partners