Stormweer teistert Groot-Brittannië

15/02/14 om 09:52 - Bijgewerkt om 10:15

De hardnekkige storm blijft over grote delen van Groot-Brittannië razen. Het noodweer eist twee doden, melden Britse media.

Stormweer teistert Groot-Brittannië

© reuters

Het zuiden van Engeland trotseert nog steeds hevige regen en aanwakkerende wind. De overstromingen en het stormweer hebben tienduizenden huishoudens zonder elektriciteit gezet. De brandweer blijft duizenden zandzakken opstapelen om huizen in onder meer Gloucestershire, Somerset, Berkshire en Surrey te vrijwaren van het opkomende water.

Het noodweer heeft ook gevolgen voor het openbaar vervoer, want zolang de wind niet in kracht afneemt, blijven tientallen treinritten geannuleerd. Veel erger is dat de storm dodelijke slachtoffers maakt. In het Kanaal kwam een 85-jarige man om het leven toen een hevige golf de ruit van zijn kajuit op een cruiseschip vernielde. In Londen overleed een vrouw toen een zijgevel van een huis instortte en op haar wagen terechtkwam. Daarbij raakten ook nog drie andere mensen gewond, van wie één ernstig.

De Britten blijven huiveren, want weersvoorspellers verwachten ook voor zaterdag nog hevige regenval en stormweer in grote delen van Zuid-Engeland, Zuid-Wales en Noord-Ierland en het noorden van Schotland.

Ook in ons land blijft het zaterdag flink waaien, maar van een noodweer zoals in Groot-Brittannië is geen sprake.(Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners