Steunbrief aan homoseksuele kleinzoon wordt internethit

03/10/13 om 11:27 - Bijgewerkt om 11:40

Een Amerikaanse grootvader verdedigt zijn homoseksuele kleinzoon tegen diens moeder (zijn dochter). 'Hij heeft er zelf niet voor gekozen. Jij daarentegen kiest ervoor om haatdragend, enggeestig en achterlijk te zijn.'

Steunbrief aan homoseksuele kleinzoon wordt internethit

© Belga

Een brief waarin een Amerikaanse grootvader het opneemt voor zijn homoseksuele kleinzoon, is een hit op Facebook. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post.Steeds meer mensen plaatsen steunbrieven aan homoseksuele familieleden op sociale media.

In de Verenigde Staten heeft een grootvader in een brief zijn teleurstelling geuit over zijn dochter, die haar zoon heeft onterfd toen hij uit de kast kwam. De grootvader zegt dat haar besluit om haar zoon aan de deur te zetten louter vanwege zijn geaardheid de echte "abominatie" is. Een ouder die zijn kind onterft, noemt hij pas echt "tegennatuurlijk".

Facebook

De steunbrief kwam terecht op de Facebookpagina van FCKH8, een organisatie tegen homohaat. Daar groeide de brief in geen tijd uit een hit. Ook in de Verenigde Staten komen almaar meer jongeren publiekelijk uit voor hun homoseksuele geaardheid. Steeds vaker plaatsen familieleden daarbij steunbrieven op het internet.

"Hij is zo geboren en hij heeft er zelf niet voor gekozen, net zo min als hij ervoor heeft gekozen om linkshandig te zijn", aldus de grootvader. "Jij daarentegen kiest ervoor om haatdragend, enggeestig en achterlijk te zijn. Nu we toch bezig zijn kinderen te onterven, grijp ik dit moment aan om jou vaarwel te zeggen. Ik heb nou een schitterende kleinzoon om op te voeden." (YD)

Lees meer over:

Onze partners