Steeds meer huiselijk geweld tegen mannen in Kenia

20/02/12 om 17:13 - Bijgewerkt om 17:13

460.000 mannen zouden in de omgeving van de Keniaanse hoofdstad Nairobi door hun vrouwen geslagen en mishandeld zijn geweest.

Steeds meer huiselijk geweld tegen mannen in Kenia

© AFP

Een Keniaanse mannenorganisatie raadt de door hun echtgenotes geslagen mannen in het land aan te staken. Ze zouden het door hun vrouwen bereide eten beter niet meer aanraken, aldus de groep "Maendeleo Ya Wanaume" (Ontwikkeling voor mannen) op de nationale televisie. Zo kan tegen de blijkbaar groeiende mishandeling van mannen geprotesteerd worden.

Niet ernstig

De organisatie verwijt de regering, huiselijk geweld tegen mannen niet ernstig te nemen. Volgens een rapport van de activisten verklaarden vorig jaar 460.000 mannen in de omgeving van de hoofdstad Nairobi door hun vrouwen geslagen en mishandeld te zijn geweest.

Een van de redenen voor de echtelijke ruzies is volgens de groep de toenemende financiële onafhankelijkheid van de vrouwen. Dankzij vele initiatieven van de regering werd de voorbije jaren steeds meer vaart gezet achter de gelijkberechtiging van de geslachten. (Belga/TE)

Onze partners