26/01/16 om 00:06 - Bijgewerkt om 00:09

Station Rome ontruimd wegens man met speelgoedwapen

De man die ervoor gezorgd heeft dat het station van Roma Termini maandagavond ontruimd werd, had een speelgoedwapen bij zich.

Station Rome ontruimd wegens man met speelgoedwapen

Verhoogde paraatheid in de stations van Rome © REUTERS

Dat melden de Italiaanse media.

Spoorinfrastructuurbeheerder Rete Ferroviaria Italiana meldde in een persbericht dat het station rond 20.00 uur geëvacueerd werd en het treinverkeer werd stopgezet, nadat de politie 25 minuten eerder op de hoogte werd gebracht van de aanwezigheid van een klaarblijkelijk gewapende man. Volgens de krant La Repubblica en staatstelevisie RAI zou de man op een trein zijn gestapt en werd hij door de politie opgepakt in Anagni, een stad ten zuidoosten van Rome.

Staatsbezoek

Op camerabeelden was te zien hoe hij rustig aan het wandelen was met in zijn hand een voorwerp dat op een geweer leek dat naar de grond gericht was. Er werd eerder ook melding gemaakt van geweerschoten, maar dat bleek uiteindelijk niet te kloppen.

Of er een arrestatie is gebeurd, is niet gemeld.

Roma Termini is het drukste station van de hoofdstad.

De beveiliging in Rome was opgedreven omdat de Iraanse president Hassan Rohani enkele uren eerder in de Italiaanse hoofdstad was aangekomen. Een eerder bezoek van het Iraanse staatshoofd aan Rome moest nog worden uitgesteld wegens de terreuraanvallen in Parijs van 13 november.

(Belga/RR)

Onze partners