'Staakt-het-vuren als Palestijnen stoppen met schieten'

18/11/12 om 15:52 - Bijgewerkt om 15:52

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Lieberman, heeft verklaard dat Israël bereid is een wapenstilstand te overwegen op voorwaarde dat alle gewapende Palestijnse groeperingen in de Gazastrook stoppen met het afvuren van raketten.

'Staakt-het-vuren als Palestijnen stoppen met schieten'

© AFP

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Avigdor Lieberman, heeft verklaard dat Israël bereid is een wapenstilstand te overwegen op voorwaarde dat alle gewapende Palestijnse groeperingen in de Gazastrook stoppen met het afvuren van raketten. Dat zei hij voor de ontmoeting met zijn Franse evenknie Laurent Fabius, die op bezoek is in Jeruzalem.

Intussen bedankte de Israëlische president Shimon Peres zondag de Egyptische president Mohamed Morsi voor zijn "inspanningen" omtrent een staakt-het-vuren in het conflict met Gaza. Ook stelde hij aan Sky News dat Hamas het voorstel tot nu toe "verworpen" heeft.

Bij een nieuwe luchtaanval van het Israëlische leger op de stad Gaza kwamen zondag drie Palestijnen, twee vrouwen en een man, om het leven, zo meldden de hulpdiensten in Gaza. Tien anderen raakten gewond bij de aanval op de wijk Nasser, in het noorden van de stad. Het aantal doden aan Palestijnse zijde komt daarmee op 55 te staan. (Belga/INM)

Onze partners