Spotprenten Mohammed ook in boekvorm

26/08/10 om 14:51 - Bijgewerkt om 14:51

Een redacteur van de Deense krant waarin ze verschenen zijn, werkt aan een boek.

De redacteur die de spotprenten van de profeet Mohammed in de Deense krant Jyllands-Posten heeft gepubliceerd, wil ze opnieuw afdrukken in een boek dat hij aan het samenstellen is.

Het boek vanFlemming Rose verschijnt normaal op 30 september onder de titel 'De tirannie van de stilte'. Die dag is het vijf jaar geleden dat de satirische prenten zijn verschenen die in de moslimwereld tot een storm van protest hebben geleid.

Rose wil niet horen van een provocatie. Hij zegt in de krant Politiken dat hij enkel het verhaal wil vertellen van de twaalf spotprenten om hen in een algemene context te plaatsen van beelden die als beledigend worden ervaren.

Rose, die al herhaaldelijk met de dood is bedreigd, zegt met het boek van 499 pagina's een breed debat te willen uitlokken.

Volgens Politiken werkt ook tekenaar Kurt Westergaard aan een boek. Hij tekende de spotprent die bij de moslims het meest weerzien opriep. Het ging om een prent waarbij Mohammed werd afgebeeld met een tulband in de vorm van een bom.

Onze partners