Sneeuw verlamt regio rond Parijs

09/12/10 om 13:09 - Bijgewerkt om 13:09

Ook donderdag ondervindt de Franse hoofdstad nog de gevolgen van de massale sneeuwval daags voordien.

Sneeuw en ijs hebben een groot deel van de regio rond Parijs verlamd. Na de hevige sneeuval van woensdag bleven ook donderdag wegen geblokkeerd en werden vluchten afgelast op de luchthaven van Roissy.

Minister van Binnenlandse Zaken Brice Hortefeux heeft automobilisten gevraagd hun voertuig niet te gebruiken, tenzij het om beroepsredenen echt niet anders kan. Woensdagnamiddag was zowat elf centimeter sneeuw gevallen. Het gaat om de grootste sneeuwhoeveelheid sinds 1987.

Door de barre weersomstandigheden raakten duizenden automobilisten in de nacht van woensdag op donderdag geblokkeerd. Ze werden onder meer opgevangen in gebouwen van sommige gemeenten en in sporthallen in de regio rond Parijs.

Ook vliegtuigpassagiers strandden als gevolg van het winterweer. Woensdag was de sneeuw zo hevig dat de Eifeltoren, de toeristische topbestemming van Parijs, werd gesloten.

Luxemburg verbiedt vrachtwagens op autosnelweg

In Luxemburg heeft de overheid donderdag beslist om alle vrachtwagens tot nader order op de autosnelwegen te verbieden als gevolg van de sneeuwval. Dat heeft het Waals gewest bekendgemaakt. Het raadt alle automobilisten en vrachtwagenchauffeurs aan om zich niet in de richting van Luxemburg te begeven.

Lees meer over:

Onze partners