Slachtoffer van Charlie Hebdo-aanslag klaagt media aan

18/08/15 om 16:41 - Bijgewerkt om 16:43

Een slachtoffer van de terreuraanslag op het satirische blad Charlie Hebdo klaagt drie Franse media aan. Hun berichtgeving over de aanwezigheid van de man in een gebouw was levensbedreigend, luidt de redenering.

Slachtoffer van Charlie Hebdo-aanslag klaagt media aan

Members of the French GIPN intervention police forces secure a neighbourhood in Longpont, northeast of Paris January 8, 2015. © REUTERS

Een slachtoffer van de terreuraanslag op het satirische blad Charlie Hebdo in januari stapt naar de rechter met een klacht tegen drie Franse media wegens hun berichtgeving over het drama. Het gaat om de 26-jarige man die zich tijdens een gijzelneming in een drukkerij voor de voortvluchtige terroristen Said en Cherif Kouachi verborgen had kunnen houden.

Drie zenders verwezen in hun berichtgeving over de in het gebouw verborgen man. Dat was voor de man levensbedreigend, oordeelt de advocaat van klager. Het parket heeft de voorbije week een juridisch onderzoek naar de zaak geopend. Begin april was al een voorafgaand onderzoek geopend door het parket van Parijs naar een gelijkaardige klacht van een ex-gijzelares van Amédy Coulibaly in een joodse winkel in de Franse hoofdstad.

De drie zenders zijn France 2, TF1 en de radio-omroep RMC. (Belga/AVE)

Onze partners