Silvio Berlusconi haalt uit naar Herman Van Rompuy

12/02/13 om 20:17 - Bijgewerkt om 20:17

'Herman Van Rompuy en Catherine Ashton zijn absoluut onbekend, ook bij hun eigen landgenoten', merkte de Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi in een debat op.

Silvio Berlusconi haalt uit naar Herman Van Rompuy

© Reuters

Dat Silvio Berlusconi geen enkele kans laat liggen om een controversiële uitspraak te doen, is ruim bekend. 'Il Cavaliere' haalde deze keer uit naar Herman Van Rompuy en Catherine Ashton. De Belgische voorzitter van de Europese Raad en de Britse hoge vertegenwoordiger van het buitenlands van de EU zijn "absoluut onbekend", ook bij hun eigen landgenoten, zei Berlusconi.

De Italiaanse ex-premier en kandidaat bij de parlementsverkiezingen op 24 en 25 februari lanceerde zijn opmerking tijdens een debat. Berlusconi kreeg de voorbije jaren zware kritiek van zijn Europese partners omwille van zijn catastrofale economische beleid en dat zit hem duidelijk hoog.

De Europese Unie wordt volledig gedomineerd door Frankrijk en Duitsland, zei Berlusconi. Mochten de Italianen zich in een referendum over de euro mogen uitspreken, voegde hij eraan toe, zou een meerderheid de eenheidsmunt verwerpen.

"Wat me nog het meeste stoort, is mijn zogenaamde ongeloofwaardigheid in Europa. Ik ben, in tegendeel, zeer geloofwaardig in de EU", is 's mans persoonlijke analyse. (Belga/TE)

Onze partners