Sharia4Belgium verstoort Nederlands verkiezingsdebat

06/09/12 om 22:32 - Bijgewerkt om 22:31

Leden van de extremistische moslimbeweging Sharia4Belgium zijn uit een Amsterdamse moskee geschopt. Ze stuurden daar een verkiezingsdebat in de war.

De politie in Nederland heeft donderdagavond twee mensen aangehouden die een verkiezingsdebat in een moskee in Amsterdam hadden verstoord. Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd. Hij kon niets zeggen over de achtergrond van de arrestanten, maar volgens de Amsterdamse tv-zender AT5 gaat het om leden van de extremistische groepering Sharia4Belgium.

'Moslims mogen niet stemmen'
Zij zouden tijdens het debat in de Badr Moskee in Amsterdam-West hebben geroepen dat moslims niet horen te stemmen en dat er maar één leider is, namelijk Allah. De onruststokers werden de zaal en de moskee uitgewerkt nadat hen tevergeefs was gevraagd te vertrekken.

De politie, die al in de buurt was, heeft ze uiteindelijk meegenomen naar het politiebureau. Er waren nog ongeveer 15 andere aanhangers. Ook zij mochten de moskee niet meer in, zei de politiewoordvoerder.

Niet de eerste keer
Sharia4Belgium verstoorde vorig jaar december ook al een debat in Amsterdam. Dat gebeurde in debatcentrum De Balie. Enkele tientallen aanhangers van de groepering bekogelden en besouwden toen de Canadese schrijfster en activiste Irshad Manji, die voor modernisering van de islam is. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners