Shanghai voert 'eenhondpolitiek' in

24/02/11 om 11:34 - Bijgewerkt om 11:34

Na de eenkindpolitiek komt China nu met een eenhondpolitiek. Zo mag een huisgezin in Shanghai nog maximum één hond bezitten.

Shanghai voert 'eenhondpolitiek' in

Shanghai, de grootste stad van China met zowat 20 miljoen inwoners, heeft door de stijging van het aantal huisdieren een eenhondpolitiek ingevoerd. Dat meldt de Chinese pers donderdag.

De nieuwe wet, die op 15 mei van kracht wordt, bepaalt dat elk huisgezin nog maximum over een hond mag beschikken. Huisgezinnen die al twee honden hebben, zullen die mogen houden.

Met de steeds groter wordende middenklasse in China, heeft ook de hond het er steeds beter. Shanghai zou volgens officiële cijfers 800.000 honden tellen, waarvan slechts een kwart geregistreerd is.

Het valt nog af te wachten hoe de Chinezen op deze nieuwe wet zullen reageren. Toen er beperkingen werden ingevoerd op het aantal huizen per familie, vraagden sommige koppels de scheiding aan om toch maar hun eigendommen te kunnen uitbreiden.

Eenkindpolitiek

Dertig jaar geleden voerde het communistische China een eenkindpolitiek in, om de bevolkingsexplosie in te dijken. De maatregel is vandaag nog steeds van kracht, maar weliswaar versoepeld.

Lees meer over:

Onze partners