Senegalese vluchteling beleeft kerstsprookje met lottowinst

23/12/15 om 21:36 - Bijgewerkt om 21:36

Een Senegalese man die acht jaar geleden in Spanje aankwam met een gammel bootje heeft 400.000 euro gewonnen bij de trekking van de kerstloterij.

Senegalese vluchteling beleeft kerstsprookje met lottowinst

© Reuters

"Ik kan het niet geloven, zeker niet als ik je zeg dat ik niet eens vijf euro op zak had", zegt de 35-jarige Senegalees Ngame in het toeristische stadje Roquetas de Mar aan de krant La voz de Almeria.

In het stadje van 92.000 inwoners nam Ngame deel aan een groepspot voor de kerstloterij. De deelnemers wonnen samen 140 miljoen euro, waarvan 400.000 euro in de handen van de Senegalees terecht komt.

Ngame kwam acht jaar geleden samen met zijn vrouw aan op Tenerife, een van de Canarische Eilanden. "Het is dankzij de Spanjaarden dat wij hier nog zijn want ze hebben ons gered toen we in het water lagen nadat ons bootje, met 65 mensen aan boord, gezonken was."

Eens aangekomen in Spanje - hij wou Almeria bereiken - liep het leven niet van een leien dakje. Ngame vond enkel tijdelijke baantjes in de landbouwserres die de Andalusische streek rijk is, tot ook dat hem ontnomen werd. Maar soms zit het geluk in een klein hoekje.

Wat de man met de 400.000 euro gaat doen, is niet geweten. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners