Seksuele opwinding volstond om Berlusconi te veroordelen in zaak-Ruby

21/11/13 om 20:04 - Bijgewerkt om 21:42

Dat de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi al dan niet seks heeft gehad met een minderjarige prostituee, was irrelevant voor zijn veroordeling. Het bewijs dat zijn 'seksueel instinct' werd gestimuleerd, was voor de rechtbank voldoende om hem te veroordelen.

Seksuele opwinding volstond om Berlusconi te veroordelen in zaak-Ruby

© EPA

Silvio Berlusconi werd in juni door de rechtbank in Milaan veroordeeld tot zeven jaar cel omdat hij op zijn beruchte Bunga Bungafeestjes seks zou hebben gehad met een minderjarige prostituee, de toen 17-jarige Karima El Mahroug alias 'Ruby Rubacuori' . De voormalige eerste minister heeft beroep aangetekend tegen zijn veroordeling.

Seksueel instinct

De rechtbank heeft nu meer uitleg gegeven bij het vonnis. Zowel Berlusconi als El Mahroug ontkent dat ze seks hebben gehad, maar dat is voor de rechtbank irrelevant. 'Bewijs van geslachtsgemeenschap is niet nodig. Alles wat we nodig hadden, was het bewijs dat zijn "seksueel instinct" gestimuleerd werden,' luidt het.

De rechtbank verwijst naar 'strippen, naaktdansen en blote borsten en billen van dichtbij laten zien aan de beklaagde. Allemaal gedragingen die objectief gezien geschikt zijn om het seksuele instinct van Berlusconi te stimuleren.'

Seksuele opwinding volstond om Berlusconi te veroordelen in zaak-Ruby

© Reuters

Voor geld

De rechtbank beschouwt 'Il Cavaliere' als het brein achter de beruchte Bunga Bungafeestjes. 'Die eindigden met fysiek contact tussen hem en de meisjes. In ruil voor geld, juwelen of andere luxeartikelen of een job bij zijn mediabedrijf Mediaset mocht hij hun borsten, billen, heupen en intieme delen strelen.'

Berlusconi was volgens de rechtbank ook op de hoogte dat El Mahroug op het moment van de feiten nog maar 17 jaar was.

Lees meer over:

Onze partners