Scott Walker tweet per ongeluk dat hij ook presidentskandidaat is

11/07/15 om 11:38 - Bijgewerkt om 11:39

Het was al een publiek geheim, maar Scott Walker heeft nu ook bevestigd dat hij de 15e Republikein is die volgend jaar een gooi naar Witte Huis wil doen. Het lijkt er echter op dat hij iets te snel is geweest.

Scott Walker tweet per ongeluk dat hij ook presidentskandidaat is

Scott Walker © Belga Image

Tweet van Scott Walker

Tweet van Scott Walker © /

Scott Walker heeft voor maandagavond een event in Milwaukee voorzien om - wellicht - zijn kandidatuur officieel wereldkundig te maken, maar op de Twitteraccount van de gouverneur van Wisconsin (47) verscheen vrijdag reeds de boodschap 'Scott is in. Are you? Join our team today' met daaronder een zwart-witfoto en de tekst 'Scott Walker is running for president'.

De tweet is intussen weer verwijderd, wat dus doet vermoeden dat het om een vergissing ging. Maar het kwaad is natuurlijk al geschied.

Nieuwssite Politico vroeg zijn medewerkers om een reactie en die deden alsof hun neus bloedde. Zo verwees Walkers woordvoerster AshLee Strong in een e-mail naar 'de aankondiging van gouverneur Walker op maandag'.

De kandidatuur van Walker is dus geen verrassing. In de opiniepeilingen onder Republikeinen draait hij bovendien in de top drie van de meest kansrijke kandidaten op de nominatie. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners