Schoten en explosie gehoord bij toeristisch paleis in Istanbul

19/08/15 om 14:25 - Bijgewerkt om 14:38

In de Turkse stad Istanbul werden schoten en een explosie gehoord bij het Ottomaanse paleis Dolmabahçe, een toeristische trekpleister. De politie kon twee mensen arresteren.

Schoten en explosie gehoord bij toeristisch paleis in Istanbul

Dolmabahcepaleis © Reuters

Bij schermutselingen tussen politie en een groep aanhangers van de Koerdische partij PKK is in Istanbul een jongen van zeventien neergeschoten. Dat meldt het Turkse staatspersbureau Anadolu. Later werden ook nog schoten en explosies gehoord voor het Ottomaanse paleis van Dolmabahçe, waar het kantoor van de premier is gevestigd, aldus lokale media.

De onrust startte laat dinsdagavond toen een groep van twintig personen probeerde een verboden manifestatie te organiseren in het district Esenler, en schoot in de richting van de politie.

Volgens het Turkse persbureau ging het om een groepje dat behoorde tot de jongerenafdeling van de PKK. Ze waren gemaskerd en hadden molotovcocktails en materiaal om bommen te fabriceren bij zich.

De jongen van zeventien, later geïdentificeerd als een zeker F.E., maakte deel uit van het groepje, aldus Anadolu. De politie stelde ter plaatse een bom buiten werking en hield vier anderen aan. De rest vluchtte.

Ottomaans paleis

Woensdagmiddag werden er schoten en explosies gehoord voor het Ottomaanse paleis van Dolmabahçe in Istanbul, waar het kantoor van de premier is gevestigd, aldus lokale media. Daarbij zouden geen gewonden zijn gevallen. De politie kon twee mensen arresteren.

De onlusten komen er na spanningen tussen de Koerdische rebellen en Ankara veroorzaakt door het offensief dat Turkije op 24 juli lanceerde tegen de terreurgroep IS. De Turken hebben het over 'een oorlog tegen terrorisme', terwijl de Koerden Ankara ervan beschuldigen hen met het offensief te viseren. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners