School in Californië verdient miljoenen door beursgang Snap

© Reuters
Eva Schram
Eva Schram Correspondent voor Knack.be in Noord-Amerika.

Een katholieke school investeerde vijf jaar geleden 15.000 euro in de nieuwe app. Met de succesvolle beursgang van donderdag is die investering nu miljoenen waard.

In een brief aan de leerlingen, leraren en ouders van de school legt de directeur van de Saint Francis-school hoe de investering begonnen is. Een van de ouders van twee leerlingen, Barry Eggers, werkte als investeerder. Eggers schrijft in een blogpost: “Vijf jaar geleden kwam ik thuis en vond mijn dochter Nathalie en een paar vriendinnen vastgekluisterd aan hun telefoon. Ik vroeg hen wat ze aan het doen waren, en ze vertelden me over Snapchat.”

Snapchat was toen nog een app die net was opgericht door drie Stanford-studenten. Maar Nathalie en haar klasgenoten gebruikten de app evenveel als Instagram en Angry Birds.

Eggers zag al snel het potentieel. Samen met zijn partner Jeremy Liew besloot hij 485.000 dollar te investeren. Hij vroeg de school van zijn kinderen de overige 15.000 in te leggen, om zo tot een ‘seed-investering’ van een half miljoen te komen. De school zei ja (dat kon omdat de school sinds 1990 een investeringsfonds had), en zo geschiedde.

Het was de eerste grote investering in het bedrijf dat donderdag naar de beurs ging en 3,4 miljard dollar ophaalde. De koers van een aandeel eindigde die dag op 24,51 dollar.

En dat is goed nieuws voor de vroege investeerders Eggers en de Saint Francis-school. “We moeten de volledige impact nog bekijken, maar de return on investment staat ons toe de doelen in ons strategisch plan versneld tot uitvoering te brengen”, schrijft de schooldirecteur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content