Scholier (15) opent vuur in Amerikaanse middelbare school, pleegt zelfmoord

24/10/14 om 20:52 - Bijgewerkt op 25/10/14 om 01:34

Bij een schietpartij op een Amerikaanse school in Marysville zijn volgens persberichten twee doden en drie zwaargewonden gevallen. Een van de doden is de schutter zelf, een vijftienjarige leerling, die nadat hij medeleerlingen had neergeschoten zelfmoord pleegde.

Scholier (15) opent vuur in Amerikaanse middelbare school, pleegt zelfmoord

Ambulance in de VS © Reuters

Het motief van de schietpartij in de Marysville-Pilchuck High School in de Amerikaanse staat Washington is nog volledig onduidelijk, zegt politieofficier Robb Lamoureux, maar de schutter getuigde op Instagram en elders van liefdesverdriet. Volgens de politie was de schutter een scholier.

Tv-zender CNN stelt dat het om een jongen ging, die populair was bij medestudenten en in het football-team speelde. Hij zou in de negende klas gezeten hebben en 15 jaar oud geweest zijn.

De schoten zouden in de refter gevallen zijn, zeggen ooggetuigen, die spreken van chaotische scènes.

Behalve de schutter stierf nog een leerling aan verwondingen, een meisje. Er werden verder nog 4 leerlingen getroffen, drie daarvan in het hoofd. Zij werden in zorgelijke tot kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. De vierde werd lichtgewond.

De dader was dol op wapens en had onlangs een geweer van zijn ouders cadeau gekregen. "Het beste cadeau ooit", was zijn reactie op Instagram. In de school bediende hij zich van een pistool.

(Belga/AVE/RR)

Lees meer over:

Onze partners