Schipbreuk in Tatarstan: cruiseschip had geen vergunning

11/07/11 om 15:17 - Bijgewerkt om 15:17

De uitbater van de 'Boelgaria', het Russische cruiseschip dat zondag zonk in de Volga in Tatarstan, had geen vergunning om passagiers te vervoeren.

Schipbreuk in Tatarstan: cruiseschip had geen vergunning

© Belga

Dat deelde de onderzoeksrechter maandag mee, zo meldde het Russische persbureau Interfax. Ook zou het schip met tweehonderd opvarenden duidelijk overladen zijn geweest. Dergelijke schepen zouden hoogstens 120 passagiers mogen vervoeren.

Het schip zou de haven uitgevaren zijn met aan stuurboord een gebroken motor, zo melden lokale speurders maandag, aldus het Russische nieuwsagentschap Ria Novosti.

Minstens 110 doden

Minstens 110 mensen, van wie meer dan dertig kinderen, kwamen om, toen het schip zonk tijdens een onweer. Vijfentwintig passagiers stonden niet op de passagierslijst, zei de minister van Noodsituaties, Sergej Sjojgoe, tijdens een onderhoud met de Russische president Dmitri Medvedev.

Zowat tachtig mensen zouden gered zijn. Tot nu toe werden meer dan veertig lichamen geborgen. 'Nu duikers het wrak doorzocht hebben, is er vrijwel geen hoop op overlevenden meer', aldus Sjojgoe. (Belga/SD)

Onze partners