Schietpartij München: 16-jarige vriend van dader opgepakt

25/07/16 om 07:24 - Bijgewerkt om 07:23

De Duitse politie heeft een 16-jarige Afghaanse vriend van de dader van de schietpartij in München opgepakt. De jongere zou op de hoogte geweest zijn van de plannen, maar zou dat niet aangegeven hebben.

Schietpartij München: 16-jarige vriend van dader opgepakt

© Belga Image

'We hebben het vermoeden dat de jongen van 16 op de hoogte was van plannen voor de misdaad', aldus de politie in een persbericht.

Het gaat om de eerste arrestatie na de schietpartij in een winkelcentrum in München vrijdagavond, waarbij de 18-jarige Duitse Iraniër David Ali Sonboly negen mensen doodschoot.

Spontaan

De gearresteerde tiener meldde zich volgens de politie spontaan na de moordpartij, en werd ondervraagd over zijn relatie met de dader. Omdat er tegenstrijdigheden zaten in zijn verklaringen werd de tiener gearresteerd, omdat hij 'geen aangifte deed van een misdaad'.

Volgens de politie van München politie heeft de jonge Afghaan na de moordpartij mogelijk ook een bericht op Facebook gepost om mensen in de val te lokken, net als David Ali Sonboly dat deed. 'Er is sprake van een oproep op Facebook voor een bijeenkomst in een bioscoopcomplex in de buurt van het centraal station van München', zo luidt het in een verklaring van de politie, die zegt te onderzoeken of de oproep van de gearresteerde tiener komt.

De dader van de schietpartij in München had een Facebook-account gehackt en via de socialenetwerksite zijn potentiële slachtoffers naar het restaurant van McDonald's gelokt, waar hij het vuur opende. Het is echter nog niet duidelijk of de slachtoffers naar daar waren gekomen omwille zijn oproep. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners