Schietpartij in justitiepaleis Milaan: drie doden

09/04/15 om 12:11 - Bijgewerkt om 17:28

Een man heeft het vuur geopend in het justitiepaleis van Milaan. Daarbij zijn drie mensen omgekomen en raakten twee anderen gewond.

Schietpartij in justitiepaleis Milaan: drie doden

© Tv-beeld

Dat melden Italiaanse media. De dader, die verdacht wordt van frauduleus bankroet, sloeg nadien op de vlucht op een motorfiets maar kon even later ingerekend worden.

Vier doden

De man, geïdentificeerd als de 57-jarige Claudio Giardiello, slaagde erin het gebouw met een wapen binnen te komen. Hij vuurde dertien schoten af en doodde daarbij drie mensen. Op de derde verdieping, waar een proces aan de gang was, haalde hij het wapen plots tevoorschijn en schoot er een advocaat dood. Een andere persoon raakte ernstig gewond. Daarna begaf hij zich een verdieping hoger en schoot er handelsrechter Fernando Ciampi dood. Er viel nog een derde dode en twee gewonden. Dat heeft openbaar aanklager Edmondo Bruti Liberati op een persconferentie gezegd.

Verschillende media maakten eerder melding van een vierde dodelijk slachtoffer, dat overleden zou zijn aan een hartaanval, maar daarover heerst onduidelijkheid.

Paniek

Na het incident brak grote paniek uit in het gebouw: iedereen - advocaten, personeel en andere aanwezigen - maakte zich uit de voeten. Het gebouw werd onmiddellijk geëvacueerd.

Volgens de krant La Repubblica hield de dader zich gedurende een uur schuil in het door de politie omsingelde gebouw, maar slaagde hij er in op een motorfiets te ontsnappen. Een half uur later werd hij even buiten de stad opgepakt. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners