Schietincidenten bij krant en bank in Parijs

18/11/13 om 15:21 - Bijgewerkt om 20:37

In Parijs heeft een schietpartij plaatsgevonden bij de krant Libération en de bank Société Générale.

Schietincidenten bij krant en bank in Parijs

Frans minister van Binnenlandse Zaken Manuel Valls (C) staat de pers te woord © REUTERS

Een gewapende man is het gebouw van het Franse dagblad Libération binnengedrongen. Hij heeft er het vuur geopend in de entreehal. Ook bij het hoofdkantoor van de bank Société Générale vond een schietpartij plaats.

In het redactiegebouw van Libération loste de dader twee schoten. Volgens het blad raakte de 27-jarige assistent van een fotograaf daarbij levensbedreigend gewond. Een speciale eenheid van de Parijse gerechtelijke politie is belast met het onderzoek naar het schietincident.

In enkele dagen tijd is het al de tweede aanval op een Parijse redactie. Eerder was ook al een man met een geweer binnengedrongen in de gebouwen van de Franse nieuwszender BFM TV.

Société Générale

Er werd ook geschoten aan het hoofdkwartier van de bank Société Générale in het Parijse zakendistrict La Défense. Volgens de bank loste de dader daarbij drie schoten. Bij het incident vielen geen gewonden. De politie gaat ervan uit dat de drie aanslagen door dezelfde persoon zijn gepleegd.

Reacties

De Franse president François Hollande heeft opgeroepen alles in het werk te stellen om de dader te vatten. Minister van Binnenlandse Zaken Manuel Valls verklaarde op een persconferentie dat de schutter een reëel gevaar vormt. "We gaan alles doen om hem op te pakken", aldus Valls.

De autoriteiten hebben de waakzaamheid aan de mediabedrijven in Parijs verhoogd. Er worden boven de Champs-Elysées ook helikopters ingezet om de dader op te sporen. (Belga/YD)

Onze partners