Saudi-Arabië 'slaat aanval uit Jemen af'

01/05/15 om 01:52 - Bijgewerkt om 01:52

Saudi-Arabië heeft volgens een officiële mededeling een aanval van sjiitische rebellen in zijn grensgebied met Jemen afgeslagen. Daarbij zouden tientallen rebellen zijn omgekomen.

Saudi-Arabië 'slaat aanval uit Jemen af'

Een vernield vliegtuig op de luchthaven van Sanaa, na een Saudisch bombardement © REUTERS

Als de mededeling bevestigd wordt, gaat het om de eerste grote aanval van Jemenieten tegen Saudi-Arabië sinds de Saudi's meer dan een maand geleden met een bommencampagne tegen Jemen begonnen.

"Grondtroepen hebben donderdag een aanval van Houthi-rebellen teruggedrongen aan de zuidelijke grens bij Najran", staat in een persbericht van het Saudische ministerie van Defensie.

Luchthaven

De rebellen zouden bij hun aanval de steun hebben gekregen van troepen die trouw zijn gebleven aan de voormalige Jemenitische president Ali Abdallah Saleh, die in 2012 opstapte.

Bij de gevechten kwamen volgens de mededeling minstens drie Saudische soldaten om het leven. De grondtroepen kregen versterking vanuit de lucht.

Saudi-Arabië bombardeert sinds 26 maart posities van de rebellen, in een coalitie met Arabische landen.

De voorbije dagen werd de luchthaven van Sanaa gebombardeerd, wellicht om wapen- en voedselleveringen aan de rebellen te bemoeilijken.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners