Satellietbedrijf roept internetgemeenschap op mee te zoeken naar vermist vliegtuig

© /
Trui Engels
Trui Engels Journalist Knack

Een Amerikaans satellietbedrijf vraagt internauten om satellietbeelden van de Golf van Thailand te scannen op zoek naar de vermiste vlucht MH370 van Malaysia Airlines die op mysterieuze wijze verdween.

Terwijl tienrallen boten en vliegtuigen uit verschillende landen de golf uitkammen op zoek naar de Boeing 777, vraagt het Amerikaanse satellietbedrijf DigitalGlobe vrijwilligers om via het Tomnod-platform van het bedrijf de satellietbeelden van het gebied te scannen.

Camera’s van vijf satellieten van DigitalGlobe waren naar verluidt gericht op de Golf van Thailand waar het vliegtuig gecrasht zou zijn. De beelden van een regio van 3.200 vierkante kilometer zijn nu online te bekijken.

De gebruikers kunnen op elk satellietbeeld inzoomen en een speld prikken wanneer ze iets zien dat mogelijk op een vliegtuigwrak lijkt. Een algoritme zoekt vervolgens naar opvallende overlappingen die door experts zullen worden onderzocht om uiteindelijk de informatie met de autoriteiten te delen.

DigitalGlobe lanceerde een gelijkaardig initiatief na de doortocht van de dodelijke tyfoon Haiyan in de Filipijnen in november vorig jaar.

Partner Content