Sarkozy in opspraak door gift steenrijke erfgename

06/07/10 om 15:54 - Bijgewerkt om 15:54

De erfgename van L'Oréal zou de Franse president geld hebben gegeven tijdens zijn verkiezingscampagne.

De Franse president Nicolas Sarkozy ligt onder vuur omdat hij voor zijn verkiezingscampagne geld zou hebben gekregen van Liliane Bettencourt, de rijkste vrouw van Frankrijk. Ook minister van Arbeid Eric Woerth komt in opspraak.

Bettencourt, de erfgename van cosmeticagigant L'Oréal, zou volgens Franse media op illegale wijze 150.000 euro hebben gestoken in de verkiezingscampagne van Sarkozy in 2007.

De voormalige boekhouder van de vrouw verklaarde dat het geld cash zou overhandigd zijn aan Woerth, die tijdens de campagne verantwoordelijk was voor de financiën van de UMP, de partij van de president.

Volgens het Elysée kloppen de beschuldigingen echter niet. Sarkozy deed ze dinsdag af als laster. Volgens hem hebben ze enkel tot doel hem en Woerth te besmeuren.

Woerth ontkende dat hij ooit een illegale euro in ontvangst heeft genomen. Hij werd eerder al gelinkt aan Bettencourt en wordt beschuldigd van belangenconflicten door zijn nauwe banden met haar.

Hij was minister van Begroting toen zijn vrouw een deel van het fortuin beheerde van Bettencourt, die wordt beschuldigd van fiscale fraude.

Onze partners