Sarkozy heeft vermogen van 2,7 miljoen euro

24/03/12 om 16:53 - Bijgewerkt om 16:53

De Franse president Nicolas Sarkozy, die zichzelf wil opvolgen bij de komende presidentsverkiezingen, heeft een vermogen van ongeveer 2,7 miljoen euro. Dat blijkt uit zijn aangifte bij het Grondwettelijk Hof.

Sarkozy heeft vermogen van 2,7 miljoen euro

© Belga

Het vermogen van Sarkozy is vooral opgebouwd rond twee levensverzekeringen. Vastgoed heeft hij niet, en ook geen beursactiva. Hij heeft wel een collectie handtekeningen, horloges en beeldjes, waarvan de waarde wordt geschat op 100.000 euro. Op zijn lopende rekening stond medio februari ongeveer 56.000 euro.

Sarkozy betaalt elke maand ook nog alimentatie aan Louis Sarkozy, zijn zoon uit zijn huwelijk met Cécilia Attis, en ook Marie-Dominique Culioli, de eerste vrouw van Sarkozy, krijgt maandelijks nog geld op haar rekening overgeschreven door haar voormalige echtgenoot.

Sarkozy wordt door de oppositie vaak bestempeld als de "president van de rijken" omdat hij de hoogste inkomens fiscaal gunstig gezind is. Omdat hij regelmatig opduikt in gegoede en gefortuneerde milieus, krijgt hij ook de stempel "bling-bling president" mee. (Belga/RDM)

Lees meer over:

Onze partners