Sarkozy dicht kloof met Hollande in presidentsrace

08/01/12 om 15:20 - Bijgewerkt om 15:20

In het voorjaar van 2012 kiezen de Fransen een nieuwe president. Uit een laatste peiling blijkt dat huidig president Sarkozy de kloof met zijn rivaal Hollande lijkt te dichten. De eerste ronde van de verkiezingen gaat door op 22 april 2012.

Sarkozy dicht kloof met Hollande in presidentsrace

© Reuters

Op drie maanden van de presidentsverkiezingen in Frankrijk lijkt de huidige president Nicolas Sarkozy de kloof met socialist François Hollande te dichten in de peilingen. Dat meldt de krant Le jounal du Dimanche op basis van resultaten van het onderzoeksinstituut Ifop.

Uit onderzoek naar de kiesintenties blijkt dat Hollande de eerste ronde zou winnen met 28 procent tegenover 26 procent voor Sarkozy. Die laatste wint daarmee twee procentpunten, terwijl Hollande slechts 0,5 procentpunten vooruitgaat in vergelijking met de vorige peiling midden december.

In de tweede ronde krijgt Hollande 54 procent van de stemmen achter zich, Sarkozy 46 procent. Hollande verliest daarmee twee procentpunten aan zijn rivaal. De extreemrechtse kandidate Marine Le Pen is in de eerste ronde goed voor 19 procent; de centrist François Bayrou kan rekenen op 12 procent van de stemmen. (Belga/INM)

Onze partners