Salah Abdeslam is meest gezochte man in Europa

29/01/16 om 18:39 - Bijgewerkt om 18:39

Salah Abdeslam, Matteo Messina Denaro, Jean-Claude Lacote: de meest gezochte criminelen op de vlucht staan vanaf nu elk met een fiche op een nieuwe website. De site werd vrijdag gelanceerd door de Europese politiediensten, met de hulp van Europol.

Salah Abdeslam is meest gezochte man in Europa

© -

"De website laat toe informatie te delen over criminelen die internationaal gezocht worden, die veroordeeld zijn of die verdacht worden van zware misdaden of terroristische daden in Europa", zegt Europol in een mededeling.

De website telt op dit moment 45 criminelen op de vlucht, maar de inhoud zal op regelmatige basis worden aangepast, verzekert Europol, die zegt dat het de eerste keer is dat in Europa een dergelijke lijst op een gemeenschappelijk patform staat. "Vanaf vandaag kunnen burgers in Europa en elders informatie op zoeken via de website op anonieme manier."

De website, die beschikbaar is in zeventien talen, werd gelanceerd door ENFAST1, een Europees netwerk van politie gespecialiseerd in de lokalisering en arrestatie van misdadigers op de vlucht, in samenwerking met Europol. (Belga/NSK)

Onze partners