Ruwe beelden: politie en betogers slaags in Caïro

28/01/11 om 15:27 - Bijgewerkt om 15:27

Na het vrijdaggebed trokken opnieuw duizenden mensen de straten op om te protesteren tegen het regime van president Mubarak.

Ondanks het verbod op betogen zijn in Egypte na het vrijdaggebed opnieuw duizenden mensen de straten opgegaan om te protesteren tegen het regime van president Hosni Mubarak. In de hoofdstad Egypte kwam het tot zware rellen tussen betogers en de oproerpolitie. Die gebruikt rubberkogels, traangas en waterkanonnen om de betogers uiteen te drijven.

De Egyptische overheid heeft het internet- en gsmverkeer afgesloten. Persagentschap Associated Press verspreidde volgende ruwe beelden van de onlusten:

Al-Jazeera meldt dat ordetroepen verhinderden dat oppositieleider Mohamed ElBaradei de moskee waar hij zich bevond, kon verlaten. De Nobelprijswinnaar was donderdag vanuit Wenen naar Caïro teruggekeerd om zich aan te sluiten bij de manifestaties.

Ook in de kuststeden Suez en Alexandrië kwamen vrijdag mensen op straat. Het gaat om de grootste volksopstand tot dusver tegen het dertigjarige bewind van Mubarak.

Bij de manifestaties in Egypte vielen al minstens acht doden.

Onze partners