Russische strippers zamelen geld in voor Krim

10/04/14 om 11:13 - Bijgewerkt om 11:13

Een Russische stripteasetent schenkt een deel van de lonen van zijn werknemers aan een goed doel op de Oekraïense Krim.

Russische strippers zamelen geld in voor Krim

Artek, Krim © Reuters

In Russische stad Rostov heeft een stripteaseclub een initiatief op touw gezet om een zomerkamp voor jongeren te sponseren. Een deel van het inkomen van de strippers wordt voor een dag geschonken aan de Krim. Dat schrijft BBC.

Sergey Semkin, de eigenaar van de bar, zei dat hij geschokt was door beelden die hij te zien kreeg op televisie. "Toen ik zag hoe miserabel het vakantieverblijf voor kinderen erbij lag, besloot ik een geldelijke bijdrage te leveren." Semkin benadrukt dat hij voor een dag de lonen van zijn dansers wegschenkt, maar dat de strippers nog wel kunnen rekenen op de fooien van de klanten.

Zomerkamp

Het zomerkamp in Artek gelegen aan de zuidkust van de Krim, is een bekend Sovjetinstituut. Tijdens de Sovjetperiode trokken jaarlijks een heleboel Russische kinderen naar de Krim voor een "zorgeloze vakantie". "Ik beleefde er heerlijke vakanties en wil dat jongeren vandaag dezelfde kansen krijgen", aldus Semkin.

De Russische krant Novaya Gazeta laat weten dat de strippers niet de eerste zijn die één dag hun inkomen wegschenken aan Artek. Eerder gaven dokters, leraars en andere ambtenaren uit Rostov een deel van hun inkomen aan de Krim.

Referendum

Enkele weken geleden werd het schiereiland ingenomen door de Russen, nadat de bevolking in een haastig referendum koos voor de afscheuring van Oekraïne en de aanhechting bij Rusland. Ongeveer 60 procent van de bevolking op de Krim is Russisch.

De NAVO reageerde door alle samenwerking met Rusland stop te zetten en zijn steun aan Oekraïne te verhogen. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners