Russische pianist Mikhail Pletnev in Thailand beschuldigd van pedofilie

07/07/10 om 15:25 - Bijgewerkt om 15:25

De beroemde Russische pianist en dirigent Mikhail Pletnev is in Thailand aangeklaagd wegens kindermisbruik. Hij wordt ervan verdacht een 14-jarige Thaise jongen te hebben verkracht in de badplaats Pattaya.

Russische pianist Mikhail Pletnev in Thailand beschuldigd van pedofilie

© EPA

Een politiefunctionaris zei aan de BBC dat Pletnev werd gearresteerd nadat agenten zijn huis doorzochten, en dat daarbij fotomateriaal in beslag werd genomen.

Borg

Pletnev betaalde na zijn arrestatie een borgsom van 7.300 euro en mag van de rechtbank Thailand tijdelijk verlaten. Op 19 juli moet hij opnieuw voor de rechtbank verschijnen.

Als de 53-jarige Pletnev schuldig wordt bevonden, riskeert hij tot twintig jaar cel. Pletnev zelf zegt dat de hele zaak een groot misverstand is.

Huizen

Pletnev is de oprichter van het Russisch National Orkest en dirigeerde onder meer het Philharmonia in Londen en het Tokio Philharmonic Orchestra.

Hij trekt regelmatig naar Pattaya, een populaire badplaats zo'n 100 kilometer ten zuiden van Bangkok. Hij bezit er verschillende huizen en richtte er ook een muziekschool op. Volgens verenigingen die strijden tegen kindermisbruik is de man echter een notoir pedofiel.

Onze partners