Russische ambtenaren moeten van Poetin op vakantie naar de Krim

15/06/14 om 10:25 - Bijgewerkt om 10:25

Als het van de Russische president Vladimir Poetin afhangt, moeten Russische ambtenaren massaal hun vakantie doorbrengen op het geannexeerde schiereiland de Krim.

Russische ambtenaren moeten van Poetin op vakantie naar de Krim

Poetins vakanties zijn doorgaans iets avontuurlijker © Reuters

Volgens het Duitse nieuwsmagazine Focus heeft de directeur van de toeristische dienst een boodschap met een "aanbeveling" in die zin naar de overheidsinstanties en staatsbedrijven in Rusland gestuurd. De Russen zouden zo een instorting van de toeristische sector op het voormalig stukje Oekraïens grondgebied willen voorkomen.

Poetin vraagt om voor de werknemers overnachtingen in hotels en kuuroorden op het schiereiland aan de Zwarte Zee te boeken. De kosten zouden de bedrijven of vakverenigingen wel zelf moeten dragen.

Tot voor kort kwam drie kwart van de ongeveer acht miljoen toeristen per jaar op de Krim uit Oekraïne. Maar sinds de omstreden annexering van het schiereiland door Rusland in maart blijven de Oekraïense vakantiegangers weg.

Voor de Krim-uittocht heeft de regio Moskou volgens Focus al 4 miljoen euro vrijgemaakt, en de deelrepubliek Tsjetsjenië meer dan 3 miljoen. De staatsconcerns Gazprom en Rosneft zouden elk een half miljoen euro bijdragen. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners