Russisch persagentschap blundert met quiz over MH17

17/07/15 om 15:33 - Bijgewerkt om 15:32

Het Russisch persagentschap Ria Novosti heeft een quiz met vijftien vragen gepubliceerd over de crash van het Maleisische passagiersvliegtuig van vlucht MH17 in Oekraïne, dag op dag een jaar geleden.

Russisch persagentschap blundert met quiz over MH17

MH17: brokstukken worden weggetakeld © Reuters

De vragenlijst, die volgens internetgebruikers getuigde van slechte smaak, is enkele minuten later verwijderd van de website. Het agentschap bood onmiddellijk zijn verontschuldigingen aan.

"De quiz over de crash van de Boeing is verwijderd van de website van Ria. De verantwoordelijken zijn geschorst. We verontschuldigen ons bij onze lezers en zijn met ganser hart aan de zijde van de families van de slachtoffers", aldus het agentschap.

De Boeing van Malaysia Airlines was op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur op 17 juli 2014, toen het werd neergehaald tijdens een van de meest gewelddadige fases van het conflict tussen de Oekraïense regeringstroepen en de separatisten in het oosten.

Kiev en het Westen vermoeden dat de rebellen met een Boek-grondluchtraket uit Rusland het toestel hebben neergeschoten. Moskou en de rebellen ontkennen iedere betrokkenheid in de crash en schuiven de schuld op hun beurt naar de Oekraïense militairen. (Belga/TE)

Onze partners