Rusland zet op zijn beurt twee Amerikaanse diplomaten het land uit

09/07/16 om 16:08 - Bijgewerkt om 16:20

Rusland laat weten dat het twee Amerikaanse diplomaten het land uitzet. Dat doet het daags nadat de VS dezelfde maatregel had bekendgemaakt tegen twee Russen. Er lijkt een stevige diplomatieke rel in de maak.

Rusland zet op zijn beurt twee Amerikaanse diplomaten het land uit

© Getty Images/iStockphoto

'Na het onvriendelijke initiatief hebben twee werknemers van de Amerikaanse ambassade Moskou moeten verlaten. Ze zijn personae non gratae verklaard omdat ze activiteiten verrichtten die incompatibel zijn met het diplomatiek statuut', zegt de Russische viceminister van Buitenlandse Zaken Sergej Riabkov in een mededeling.

Volgens Riabkov zijn de twee CIA-agenten en is een van hen betrokken bij het incident dat aan de uitwijzing ligt van twee Russische diplomaten door Washington. Vrijdag maakten de VS bekend dat twee Russen het land hebben moeten verlaten nadat een Amerikaan in Moskou 'aangevallen' was door een Russische politieagent.

Vorige maand liet de VS nog weten dat er steeds meer Amerikaanse diplomaten lastiggevallen worden door Russische veiligheids- en inlichtingendiensten. Moskou ontkent dat. (Belga/KVDA)

Onze partners