Ruim 46.000 klachten bij PVV-meldpunt Oost-Europeanen

18/02/12 om 16:16 - Bijgewerkt om 16:16

Bij het Meldpunt Midden- en Oost-Europeanen van de Partij voor de Vrijheid (PVV) zijn in meer dan een week tijd ruim 46.000 klachten binnengekomen.

Dat meldt de PVV in een advertentie in de Volkskrant.

De partij laat weten dat de teller op ruim 46.000 staat. 'Maar er kan nog meer bij!' stelt de advertentie uitdagend.

Discriminerend

Het meldpunt voor overlast van Midden- en Oost-Europeanen heeft in zowel binnen- als buitenland voor veel commotie gezorgd. Zo hebben Oost-Europese ambassadeurs in Nederland een brief gestuurd aan de Nederlandse regering waarin de site wordt afgekeurd.

Ook het Europees Parlement en diverse eurocommissarissen vinden het meldpunt schandalig en discriminerend en willen dat premier Mark Rutte (VVD) verantwoording komt afleggen. Rutte wil een gesprek met de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, maar zwijgt over een debat in het Europarlement.

Rutte: 'Meldpunt is partijaangelegenheid'

Rutte weigert de site te steunen of af te keuren. Hij vindt het een partijaangelegenheid. Volgens Rutte staat het meldpunt los van de regering, omdat VVD en CDA op het gebied van Europa niet met de PVV samenwerken. Nog volgens de liberale premier wordt teveel aandacht gegeven aan wat de PVV, van wie hij gedoogsteun krijgt voor zijn minderheidskabinet. (Elsevier/JL/SD)

Onze partners