Ruby moet niet langer getuigen in proces Berlusconi

14/01/13 om 16:38 - Bijgewerkt om 16:38

Het proces tegen Silvio Berlusconi voor betaalde seks met een minderjarige prostituée en machtsmisbruik is hervat.

Ruby moet niet langer getuigen in proces Berlusconi

© AFP

Het proces tegen de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi voor betaalde seks met een minderjarige prostituée en machtsmisbruik is in Milaan hervat nadat de rechters het verzoek van de advocaten van Berlusconi tot opschorting van de zaak hadden verworpen.

Getuige Karima El-Mahroug, beter bekend als Ruby, zal niet gehoord worden door het hof.

El-Mahroug was door de verdediging opgeroepen om te getuigen, maar maandag veranderden de advocaten van Berlusconi het geweer van schouder en kwamen ze met het openbaar ministerie overeen dat de rechters beroep zullen doen op de processen-verbaal van haar verklaringen tegenover de onderzoekers.

Berlusconi (76) wordt ervan beschuldigd seks te hebben gehad met el-Mahroug toen ze nog 17 jaar was tijdens nachtelijke bunga-bunga-feestjes in zijn villa buiten Milaan. Hij zou ook telefonisch de politie gedwongen hebben haar vrij te laten, toen ze op verdenking van diefstal was opgepakt.

George Clooney
Berlusconi ontkent alle aantijgingen, en in interviews zei el-Mahroug dat de gewezen premier haar wel geld had gegeven, maar geen seks met haar heeft gehad. Aanklagers zeggen dat ze over tegenbewijzen beschikken na het verhoor van tientallen meisjes, die ook deelnamen aan de feestjes van Berlusconi.

Later maandag buigen de rechters zich over de vraag van de verdediging om verscheidene andere getuigen à décharge -onder hen George Clooney- op te roepen of meteen over te gaan tot de pleidooien. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners