Romney wil personenbelastingen verlagen met 20 procent

23/02/12 om 07:04 - Bijgewerkt om 07:04

De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney probeert zijn campagne nieuw leven in te blazen met de belofte van een inkomstenbelasting op alle niveaus met 20 procent.

Romney wil personenbelastingen verlagen met 20 procent

© Reuters

De maatregel werd bekendgemaakt tijdens een campagne-evenement in Arizona. Het plan komt er op een moment dat Romney zijn campagne nieuw leven moet inblazen, in het vooruitzicht van de voorverkiezingen volgende week in Michigan en Arizona en van "Super Tuesday" op 6 maart, wanneer elf staten bekendmaken welke Republikein ze het liefst met president Barack Obama in het strijdperk zien treden.

Conservatievere rivalen

Romney werd lange tijd beschouwd als de uitgesproken favoriet voor de Republikeinse race, maar moet nu toezien hoe zijn conservatievere rivalen opgang maken in de peilingen.

Het plan van Romney zou de personenbelasting in elke inkomensschijf met een vijfde naar beneden halen, waardoor het hoogste percentage van 35 naar 28 procent daalt. Volgens Romney heeft dat geen negatieve gevolgen voor de inkomsten van de staat, omdat zijn maatregel de groei zou stimuleren en gecompenseerd wordt door besparingen.

Daarnaast wil Romney de belasting op kapitaalopbrengsten op 15 procent handhaven. De vennootschapsbelasting moet volgens hem van 35 naar 25 procent worden teruggebracht. (Belga/TE)

Onze partners