Romney blijft voorop in de peilingen

30/01/12 om 09:52 - Bijgewerkt om 09:52

Aan de vooravond van de voorverkiezingen in de staat Florida blijft Mitt Romney in de vrijgegeven peilingen aan de leiding binnen de Republikeinse partij, zo heeft nieuwszender CNN gemeld.

Romney blijft voorop in de peilingen

© Belga

Volgens een gepubliceerde poll, na een door CNN georganiseerd debat, is de vroegere gouverneur van Massachusetts goed voor 42 procent van de stemmen. Daarna komen ex-voorzitter Newt Gingrich van het Huis van Afgevaardigden met 27 procent, vroeger gouverneur Rick Santorum van Pennsylvania met 16 procent en Ron Paul met 11 procent.

Santorum boekte winst, Romney en Gingrich zagen hun percentage afkalven. In een eerdere peiling van de Tampa Bay/Miami Herald/Bay News 9 bij waarschijnlijke Republikeinse kiezers leidde Romney eveneens met 42 procent. Gingrich kwam aan 31 procent, Santorum 14 procent en Paul 6 procent.

Gehouden na het debat, blijkt uit een poll van de American Research Group dat Romney op 43 procent steun bij waarschijnlijke Republikeinse deelnemers aan de voorverkiezingen komt. Gingrich is goed voor 32 procent, Santorum 11 procent en Paul 8 procent. (Belga/RDM)

Onze partners