Robert M. probeert zelfmoord te plegen

21/12/10 om 14:13 - Bijgewerkt om 14:13

De man heeft in de cel al verschillende zelfmoordpogingen ondernomen en probeerde zich te verhangen.

Robert M., de hoofdverdachte in een grote zaak van kindermisbruik in Amsterdam, heeft in zijn cel al verschillende zelfmoordpogingen ondernomen. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf.

De 27-jarige Let die de Nederlandse nationaliteit heeft, zit intussen twee weken in de cel en staat onder permanent toezicht. De Telegraaf meldt op haar website dat hij zich al na enkele dagen probeerde te verhangen.
De man maakte in drie kinderdagverblijven volgens de gemeente Amsterdam minstens 64 slachtoffers. Het politieteam vreest volgens de krant echter dat de werkelijke omvang van het zedenschandaal nog vele malen groter is.

'Olievlek'

Bronnen spreken van een 'zich uitbreidende olievlek'. Wegens de omvang van de zaak zijn zedenonderzoekers uit het hele land opgeroepen om hulp te verlenen aan het Amsterdamse korps, aldus De Telegraaf.

Over Robert M. is intussen ook bekendgeraakt dat hij in 2002 is weggestuurd als vrijwilliger bij een kindercrèche in de Letse hoofdstad Riga.

Dat gebeurde voor hij door de lutherse kerk en een Europese uitwisselingsorganisatie later dat jaar werd uitgezonden naar een crèche in het Duitse Heidelberg. Daar werd hij in 2003 betrapt op het verzamelen en verspreiden van kinderporno.

Onze partners