Ring van paus wordt vernietigd

12/02/13 om 16:03 - Bijgewerkt om 16:03

De ring van paus Benedictus XVI wordt na het einde van zijn ambtsperiode vernietigd.

Ring van paus wordt vernietigd

© Reuters

"Alle objecten die rechtstreeks met het pontificaat verband houden, moeten vernietigd worden", aldus de woordvoerder van het Vaticaan.

Volgens Vaticaan-woordvoerder Federico Lombardi wordt de ring van de paus normaal gezien na zijn dood met een hamer stukgeslagen.

Encycliek over geloof geraakt niet meer af

Voorts wist de woordvoerder te melden dat de vierde encycliek waaraan Benedictus XVI begon, niet voor het einde van zijn pontificaat op 28 februari zal afgerond zijn. Het werk is nog niet zo ver gevorderd dat het tegen het einde van de maand bekendgemaakt kan worden, weet Lombardi.

Benedictus begon in het door hem uitgeroepen Jaar van het Geloof aan zijn vierde encycliek te werken. De beschouwingen van de aftredende paus over het geloof worden waarschijnlijk in een andere vorm verspreid.

Pacemaker

Lombardi zei verder nog datBenedictus XVI verscheidene maanden geleden de batterij van zijn pacemaker moest laten vervangen. Dit was een routine-ingreep, aldus de woordvoerder. De pacemaker had Joseph Ratzinger al enige tijd. De operatie was naar verluidt van geen enkel belang voor zijn beslissing om af te treden. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners