Reynders trekt naar Oekraïne en Rusland

05/12/14 om 17:50 - Bijgewerkt om 17:49

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders zal in Rusland en Oekraïne de crisis tussen beide landen bespreken in het kader van het Belgisch voorzitterschap van de Raad van Europa.

Reynders trekt naar Oekraïne en Rusland

© Belga

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) reist volgende week naar Rusland en Oekraïne om er, in het kader van het Belgisch voorzitterschap van de Raad van Europa, de crisis tussen beide landen te bespreken. Het gaat om de eerste reis na de overname van het voorzitterschap.

Economische sancties

Maandag 8 december heeft Reynders een onderhoud met de Oekraïense premier Arseni Jatsenjoek in Kiev. Daarna bezoekt de minister het Maidanplein, het epicentrum van de opstand eerder dit jaar. Vervolgens gaat Reynders naar Moskou, waar hij een ontmoeting heeft met zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov. Volgens Buitenlandse Zaken zal daar open over de impact van de Europese sancties kunnen worden gepraat. Ook de energiebevoorrading staat op de agenda.

Didier Reynders wees in het verleden vaak op het belang van dialoog met Rusland om tot een oplossing van het conflict te komen. Daarnaast blijft de MR-politicus overtuigd van het belang van economische sancties. (Belga/WB)

Onze partners