Republikeinen tellen 13e presidentskandidaat: Bobby Jindal

24/06/15 om 21:25 - Bijgewerkt om 21:28

Er heeft zich een 13e kandidaat aangemeld om in 2016 de Republikeinse nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in de wacht te slepen: Bobby Jindal, de gouverneur van Louisiana.

Republikeinen tellen 13e presidentskandidaat: Bobby Jindal

Bobby Jindal © Belga Image

Bobby Jindal kondigde zijn kandidatuur voor het Witte Huis aan via Twitter. De 44-jarige Republikein mikt op de religieuze rechterzijde van de partij, en toont zich graag als een voorbeeld van geslaagde integratie. Hij wisselde zijn Indiase voornaam Piyush in voor Bobby, naar een personage uit de sitcom 'The Brady Bunch' en bekeerde zich tot het katholicisme.

In 2008 werd als eerste Amerikaan van Indiase origine verkozen tot gouverneur. Al verschillende keren waarschuwde hij voor door moslims gecreëerde 'no go-zones' in Europa.

Onpopulair

Zowel in zijn eigen staat als nationaal staat zijn populariteit echter op een laag pitje. Volgens een peiling van CNN wil slechts 1 procent van de Amerikanen op hem stemmen, een peiling van The Wall Street Journal en NBC News geeft hem zelfs 0 procent.

Van de 13 kandidaten tot dusver gelden Jeb Bush, zoon en broer van een oud-president, en Marco Rubio als de grote favorieten om de Republikeinse nominatie binnen te halen. Andere bekende kandidaten zijn Donald Trump, Rick Santorum en Rand Paul. (lees meer over de Amerikaanse presidentskandidaten)

Nummer 14?

Jindal zal overigens niet de laatste in het rijtje zijn, de volgende kandidaat laat wellicht niet lang meer op zich wachten. Verwacht wordt dat de excentrieke Dan Bilzerian, vooral bekend als professioneel pokerspeler en social media-figuur, vrijdag zijn kandidatuur officieel aankondigen. Zijn naam zegt u mogelijk niets, maar op Instagram telt de man meer dan 10 miljoen volgers. Dat hij voornamelijk foto's met schaarsgeklede dames deelt, zit daar mogelijk voor iets tussen.

Lees meer over:

Onze partners