Republikein Santorum slachtoffer genant Google probleem

05/01/12 om 21:07 - Bijgewerkt om 21:07

Wat heeft de rijzende ster Rick Santorum met anale seks? De ultra-conservatieve Republikeinse presidentskandidaat is het slachtoffer van een genante practical joke via Google die hem in de race naar het Witte Huis zuur opbreekt.

Het genante Google-probleem van Rick Santorum is één van de populairste onderwerpen op de Amerikaanse nieuwsshows, al durft geen enkele nieuwslezer uit te spreken waar het werkelijk om gaat. Google het zelf maar, zeggen ze, wat de Amerikanen dan ook massaal doen.

Google top 10Door het probleem is Rick Santorum de enige Republikeinse presidentskandidaat die de top 10 van Google zoekresultaten haalt, al is het nog maar de vraag of hij daar blij mee is. Het Google probleem achtervolgt Santorum al jaren, maar nu hij plots vanuit het niets opduikt als een mogelijk ernstige kandidaat voor het Witte Huis, zit hij erg verveeld met de zaak.

Anale seks

Wie de naam Santorum googelt, krijgt bij de eerste resultaten 'Spreading Santorum' te zien. Santorum wordt gedefinieerd als een mengsel van uitwerpselen en glijmiddel, een resultaat van anale seks. De definitie verwijst naar homoseksuele geslachtsgemeenschap.

Wraak

Dit genant zoekresultaat bestaat al sinds 2003 en is een wraakactie van de homoseksuele journalist Dan Savage. Hij riep zijn lezers op om de zoekresultaten te creëren als reactie tegen de kruistocht van Santorum tegen de homogemeenschap. De ultra-conservatieve republikein vergeleek homoseksualiteit met polygamie en overspel en betoogde dat het de maatschappij en het klassieke gezin ondermijnt.

Smartegeld

Savage maakte de website met het voor Santorum vervelende resultaat en wereldwijd linkten andere websites naar zijn pagina, waardoor die bovenaan kwam te staan in Google. In al die jaren heeft Google zelf niets aan het probleem gedaan. Savage bood aan om de website te sluiten als Santorum 5 miljoen dollar smartegeld zou schenken aan de homogemeenschap, maar hij ging daar niet op in.

Santorum heeft wellicht altijd gehoopt dat het probleem een stille dood zou sterven, maar nu hij onverwacht en plots wereldwijd in de schijnwerpers staat wordt hij op een bijzonder vervelende manier opnieuw met de neus op de feiten gedrukt. (EE)

Onze partners