Rechter verbiedt Obama om jacht op wolven toe te staan

11/04/11 om 16:18 - Bijgewerkt om 16:18

In de Verenigde Staten heeft een rechter de administratie van president Obama teruggefloten over een voorstel om de wolf te schrappen van de lijst met beschermde diersoorten.

Rechter verbiedt Obama om jacht op wolven toe te staan

De rechter, Donald Molloy, verklaart dat de wolven net aan het herstellen zijn, nadat hun soort bijna werd uitgeroeid door de mensheid, en dat het bijgevolg onverantwoord zou zijn om de jacht nu weer te openen. Hij verklaarde een akkoord tussen de overheid en natuurbeschermers ongeldig.

1.200 wolven

De 'US Fish and Wildflife Service' en de beheerders van 10 natuurgebieden in Montana en Idaho hadden een voorstel goedgekeurd waarin stond dat er terug gejaagd mocht worden op ongeveer 1200 wolven in de regio. Daarnaast waren milieuorganisaties met president Obama overeengekomen dat er weer mag gejaagd worden op de wolf. In het Congres ligt een wetsvoorstel op tafel om de wolvenjacht weer toe te laten sinds er in Montana en Idaho weer regelmatig schapen worden aangevallen.

De rechter oordeelde dat het toelaten van de wolvenjacht niet rechtsgeldig is omdat het Congres eerder al besliste dat er niet gejaagd mag worden op bedreigde diersoorten. ( NC)

Onze partners